Wie is nu de knapste man van Rotterdam in 2022? Tsja, het is een lastige vraag aangezien de meeste mannen en vrouwen ‘knap’ anders definiëren. Daarom laten we het even aan Google om te bepalen wie nu echt gaat winnen in de contest: “Knapste man van Rotterdam”.

Wanneer ben je nu echt de knapste man van Rotterdam?

Zoals in de inleiding al even terugkomt is het voor de mens lastig om te bepalen wie nu echt het knapst is. De een valt op mannen met donker haar en een baartje, terwijl de andere liever toch een rossig kopje voor zich ziet. Dat is dan ook de reden dat we de zoekmachine Google laten bepalen wie nu echt het knapst is. De zoekmachine is een hele goede onafhankelijke manier om dit te bepalen. Geen meningen, argumenten, enkel een vraag, met een antwoord!

Knapste man van Rotterdam

Knapste man van Rotterdam

Hoe word je de winnaar van ‘de knapste’ contest?

Dit gaat verder dan een mooi gebit, een strak kapsel en een wasbordje. De knapste man van Rotterdam worden is niet iets wat 1 iemand bepaald. Je kan een zoekmachine namelijk niet overtuigen met een knipoog, een lekker luchtje of ander chantage-materiaal. Maar ik hoor je denken, wat werkt dan wel? Goede SEO, dat werkt. Je leest het goed, SEO. Deze online marketing term staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO staat bekend dat het wordt ingezet door bedrijven om ‘hoger te komen in Google’ dan de concurrentie. Dat geldt zoals je ziet niet alleen maar voor bedrijven. Het is voornamelijk een goede techniek om onder de aandacht te komen bij je doelgroep. Ongeacht wie je doelgroep nu is.

Hoe lang duurt het voordat je de knapste man van Rotterdam wordt?

Het is natuurlijk zo dat je reputatie in de regio waar je doelgroep zit moet groeien. In dit geval hebben we gekozen voor Rotterdam, niet de minste stad natuurlijk, maar zeker in een concurrerende markt zoals deze is het noodzakelijk dat je geduld hebt.

De knapste wordt je niet over 1 nacht ijs zeg ik altijd maar.

Vandaag, de dag dat ik deze prachtige pagina aanmaak en deze tekst uit m’n lange mouwen schud, is het 12 november 2019. Op dit moment staan we nog buiten de top 100 van de Google resultaten op de zoekterm ‘knapste man van Rotterdam’.

Het is natuurlijk het doel om op die felbegeerde #1 positie te komen en daar gaan we alles voor doen.

*Update dag 2*:

Inmiddels is het 14 November en daar zijn de eerste posities. Vandaag zie ik namelijk deze posities in Google:

Positie in Google - Knapste man van Rotterdam

Uiteraard is dit nog niet een nummer 1, maar op dit moment ben ik de 4e. Totaal niet slecht na 2 dagen aangezien SEO normaal gesproken iets is voor de langere termijn.

Nu is er nog een vervolg, we willen op positie 1 komen. Maar hoe gaan we dit bereiken?

Hoe pakken we dit aan?

Het begin is er, deze pagina is geschreven en ik zorg dat we de term waarop we willen dat deze pagina gevonden gaat worden netjes terugkomt in de tekst. Zowel in de titel van deze pagina, in enkele tussenkopjes en verder drop ik de term af en toe eens in een prachtige zin.

Na het aanmaken van deze pagina gaan we door middel van Google Search Console zorgen dat de zoekmachine deze gaat indexeren. Dit zal er direct al voor zorgen dat de website in de top 100 van de resultaten gaat komen. Dat is althans mijn gedachte en ervaring op andere zoektermen. Hieronder hoe dit er in GSC uit ziet:

Hoe kom ik bij Google onder de aandacht als knapste man van Rotterdam?

Hoe kom ik bij Google onder de aandacht als knapste man van Rotterdam?

Daarna wachten we even leuk af op welke positie we gaan binnenkomen! Spannend he…

Op 1 ding hoeven we in ieder geval niet lang te wachten, dat is de indexering in Google. Door het ’trucje’ in Search Console is de pagina namelijk direct opgenomen in zijn index. Dit ziet er als volgt uit:

Hoe ziet dit eruit in Google?

Hoe ziet dit eruit in Google?

Maar hoe nu verder? Lees gerust verder …

Wat zijn de vervolgstappen?

Zoals gezegd, de knapste man van Rotterdam wordt je niet over 1 nacht ijs. Daarom moeten we geduld hebben. Na het indexeren van deze pagina op 12 november 2019 zal Google de waarde van deze pagina moeten gaan inschatten.

De zoekmachine doet dat aan de hand van enkele factoren:

  • Content op deze pagina;
  • Website-autoriteit van dit domein (RubendeVries.nl);
  • De autoriteit van deze pagina.

Nu zit het met de content wel goed, dit is namelijk een geweldige tekst geworden. Al zeg ik het zelf. Met de website-autoriteit hebben we ook geen klagen. Zie hieronder een afbeelding van de gehele domein-autoriteit (op 12-november 2019):

Domein Autoriteit - Knapste man van Rotterdam

Domein Autoriteit – RubendeVries.nl

In dit overzicht zie je een DR (domein-rating) van 39. Iets waar menig bedrijven jaloers op kunnen zijn. Ook zie je dat de site per maand rond de $1.200 aan waarde naar zich toe trekt.

Iets wat best prima is voor een potentiële knapste man van Rotterdam!

Tot slot kijkt de zoekmachine naar de autoriteit van deze pagina en sich. En dat is een ander verhaal. Bij het aanmaken van deze pagina beginnen we namelijk op 0. En dat zorgt ervoor dat Google de site niet direct op de 1e positie zal gaan vermelden (verwacht ik in ieder geval).

Hoe verhogen we de pagina-autoriteit?

Dan rest ons nog het volgende, hoe verhogen we de pagina-autoriteit van deze pagina? Dat zal naar verwachting namelijk hetgeen zijn waardoor we nog niet bovenaan staan op dit moment. Dit kan op meerdere manieren:

  • Links vergaren op externe websites naar deze pagina;
  • Intern linken van de pagina’s met waarde naar deze pagina.

De eerste is best lastig, aangezien ik er dan tijd in moet stoppen. Nu is het zo dat knappe mannen vaak ook luie mensen zijn. Zo is dat in dit geval ook zo.

De tweede optie is daarom gemakkelijk. Omdat ik de eigenaar ben van deze website en SEO Specialist ben weet ik welke pagina’s waarde hebben opgebouwd in de loop van de tijd. Zal ik, naarmate de tijd vordert, interne links plaatsen van die pagina’s naar deze. Puur om even te kijken of we met deze waarde voldoende hebben om de #1 positie te gaan veroveren op het zoekwoord ‘knapste man van Rotterdam’.

**Update 15 Januari**

Na even 3 maandjes geduld is het dan zo ver:

Wat kunnen we voor lering trekken uit dit projectje?

Op ieder zoekwoord is het mogelijk om je website vindbaar te maken. Mocht je hier hulp bij nodig hebben of wil je graag geholpen door de knapste SEO specialist die er is?

Laat me je helpen!